Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο με 177 «ναι» από τη Βουλή.

Ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ για τη παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Αποχώρησε λίγο πριν την ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έδωσαν το παρών ΚΚΕ. ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

Αν και έως την τελευταία στιγμή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενημερωθεί πως θα συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος από την διαδικασία. Άλλωστε και ο Αλ. Τσίπρας δεν πήρε καν τον λόγο να δευτερολογήσει, μολονότι είχε προαναγγείλει ότι θα μιλήσει για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης θα έρθει αντιμέτωπος με τα εξής αδικήματα: – Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ) – Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ) – Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) – Παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) σε: α. Τουλουπάκη, β. Ράικου, γ. Αθανασίου, δ. Τσατάνη. – Απόπειρα εκβίασης (385ΠΚ) – Δωροληψία κρατικού αξιωματούχου (159ΠΚ) – Δωροληψία υπαλλήλου (235) – Εγκληματική οργάνωση συμμορία (187ΠΚ)   Αρχικά θα συγκληθεί το δικαστικό Συμβούλιο, όπου θα εξετάσει τυχόν ακυρότητες και μετά την προδικασία τον λόγο θα αναλάβει το Ειδικό Δικαστήριο.

Πηγή: www.lifo.gr