Η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη λύπη και τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του Ευτύχιου Βορίδη, Καθηγητή Καρδιολογίας και πρώην Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣ.

Ο Ευτύχιος Βορίδης γεννήθηκε το 1925 στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Βαρβάκειο.Αποφοίτησε το 1952 από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, στην οποία εξελέγη Καθηγητής Α΄ Βαθμίδος το 1982.

Μετά τη σταδιοδρομία του στο εξωτερικό, το 1960 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανεδείχθη σε πρωτεργάτη και θεμελιωτή της καρδιολογικής επιστήμης στην πατρίδα μας. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αλλά και μέλος της Γαλλικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στον «Ευαγγελισμό», το Λαϊκό Νοσοκομείο και το Θεραπευτήριο «Υγεία».

Τιμήθηκε επανειλημμένα για το επιστημονικό του έργο στη Γαλλία, με αποκορύφωμα την ανάδειξή του σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ιατρικής Ακαδημίας των Παρισίων.

Ο Ευτύχιος Βορίδης υπήρξε πολύτιμος αρωγός και υποστηρικτής του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, λάτρης της μουσικής και της λυρικής τέχνηςκαι δωρητής, ενώ το 2006 υπήρξε για λίγους μήνες Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣ.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη Σπουδές στο Βαρβάκειο και κατόπιν στην Ιατρική Σχολή Αθηνών Μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήµιο του Wüzburg της Γερµανίας και κατόπιν για πολλά χρόνια σε Πανεπιστηµιακή Καρδιολογική Κλινική των Παρισίων. Εξελέγη Υφηγητής Καρδιολογίας το 1962, µόνιµος Επίκουρος το 1973 και Τακτικός Καθηγητής το 1982. Επίσης ίδρυσε την Καρδιολογική Κλινική του Ι.Κ.Α. και κατόπιν διαδοχικά διηύθυνε την Καρδιολογική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκοµείου και κατόπιν του Ευαγγελισµού. Εχρηµάτισε Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας, της Αντιυπερτασικής Εταιρείας και του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής. Είναι µέλος της Ιατρικής Ακαδηµίας των Παρισίων και έχει παρασηµοφορηθεί στην Ελλάδα και την Γαλλία. Είναι µέλος των Φίλων του Μεγάρου Μουσικής και µαζί µε την σύζυγό του και της Λυρικής Σκηνής στην οποία υπήρξαν δωρηταί. Είναι επίσης µέλος των Φίλων της Όπερας της Νέας Υόρκης και την εκεί εταιρείας Μουσικής ∆ωµατίου.