Η πρώην Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαργαρίτα Καραβασίλη, επί θητείας Τίνας Μπιρμπίλη στο τιμόνι του ΥΠΕΝ, βρίσκεται πίσω από το σχέδιο που εκπονήθηκε για την επόμενη μέρα της Μεγαλόπολης – μετά το τέλος του λιγνίτη.

Η περιοχή της Αρκαδίας κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, καθώς η μελέτη παραδόθηκε τις προηγούμενες μέρες στον επικεφαλής συντονιστή της κυβέρνησης για τη Δίκαιη Μετάβαση Κώστα Μουσουρούλη και αποτελεί το πρώτο Τοπικό Σχέδιο για την περιοχή της Μεγαλόπολης και τον Δήμο Γορτυνίας.

Το Σχέδιο Ανάπτυξης, το οποίο θα αξιολογηθεί από την τοπική κοινωνία και τους φορείς, προβλέπει τον μετασχηματισμό της Μεγαλόπολης σε πόλη μηδενικών εκπομπών ρύπων και μηδενικών αποβλήτων.

Στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι μεγάλες ευκαιρίες και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία από τα ευρωπαϊκά ταμεία ώστε να γίνει η Μεγαλόπολη κέντρο πράσινης ενέργειας και κατασκευής πράσινου ενεργειακού εξοπλισμού, πόλος επενδύσεων ηλεκτροκίνησης και πράσινης επιχειρηματικότητας, κέντρο δράσεων κυκλικής οικονομίας, τεχνολογίας και καινοτομίας μέσα από 140 διαφορετικά έργα.