Ομιλίες για την φιλαναγνωσία θα δώσει τον Οκτώβριο σε Χίο και Λέσβο η ψυχολόγος και συγγραφέας Εύα Στάμου, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.
Τον Οκτώβριο, η ψυχολόγος και συγγραφέας Εύα Στάμου* θα δώσει σειρά ομιλιών με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
 
Το ταξίδι ξεκινάει από τη Χίο και τη Λέσβο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες για το ευρύ κοινό και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές γυμνασίου. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.
Screenshot 2020 09 27 at 11.57.36 AM Screenshot 2020 09 27 at 11.57.25 AM

Η Εύα Στάμου είναι Δρ Ψυχολογίας και συγγραφέας

Screenshot 2020 09 27 at 12.02.06 PM

Έκανε ανώτατες σπουδές στην Βρετανία όπου έλαβε: BA in Psychology & Philosophy, MA in Philosophy, MSc in Counselling Psychology, και PhD in Psychology. Δίδαξε Ψυχιατρική Ηθική στο University of Manchester, και εργάστηκε ως Ψυχολόγος σε Κέντρα Διατροφικών Διαταραχών για Εφήβους, και στην Ψυχιατρική Κλινική του York.  Το 2012 συνέχισε την έρευνά της στο Massachusetts Institute of Technology (MIT), όπου ολοκλήρωσε τη μονογραφία της ‘Ageing and Female Identity in Midlife’ (London: Scholars’ Press, 2013).

Ως πεζογράφος, η Εύα Στάμου έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ βιβλίου. Το έργο της περιλαμβάνει έξι λογοτεχνικά βιβλία και δύο μονογραφίες — λογοτεχνικά κείμενά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, αραβικά, δανικά, ιταλικά, και λιθουανικά.

Την περίοδο 2015-2017 εργάστηκε προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη σε πληρώματα διάσωσης προσφύγων στον Ανατολικό Αιγαίο.