Οι Καρτ Ποστάλ, το βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ μεταφέρονται στη μικρή οθόνη (ΕΡΤ) από τον Μανούσο Μανουσάκη

 

Η βραβευμένη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία πρόσφατα πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα, ετοιμάζεται να μεταφέρει το νέο της μυθιστόρημα «Οι Καρτ Ποστάλ» στη μικρή οθόνη και πιο συγκεκριμένα μέσω της ΕΡΤ την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αφροδίτης Γραμμέλη, ο σκηνοθέτης θα είναι ο Μανούσος Μανουσάκης. «Είναι ένας άνθρωπος που τον έχουν πολιορκήσει αρκετά κανάλια και ιδιαίτερα μετά την τεράστια επιτυχία που είχε πέρυσι το “Κόκκινο Ποτάμι”. Είναι ένας άνθρωπος που έχει γράψει ιστορία στην ελληνική μυθοπλασία με σειρές που έχουν μείνει αξέχαστες» ανέφερε αρχικά η δημοσιογράφος του Alpha.

Η υπόθεση του βιβλίου διαδραματίζεται στην Ελλάδα και είναι ένα σύγχρονο έργο με ηρωίδα την Έλι. Κάθε βδομάδα, στο γραμματοκιβώτιο της Έλι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή. Με τους φωτεινούς ουρανούς, τις γαλάζιες θάλασσες και τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας που απεικονίζουν, αυτές οι καρτ ποστάλ δίνουν χρώμα στη ζωή της.

Μετά από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση. Ωστόσο, το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει. Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της. Το πρωί που αναχωρεί για την Αθήνα, φτάνει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο. Οι σελίδες του διηγούνται την ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αναπάντεχη, συγκινητική και καμιά φορά σκοτεινή, η ιστορία του Α ξεδιπλώνεται παράλληλα με την ανακάλυψη όχι μόνο ενός πολιτισμού, αλλά και της λαχτάρας του να ξαναζήσει τη ζωή στο έπακρο.

eeb9fe88d0c846d301604f3d281d714d.png

«Τα επεισόδια θα είναι αυτοτελή και θα είναι κάτι διαφορετικό. Το μόνο που μένει ακόμα είναι να πέσουν οι τελικές υπογραφές για να επισημοποιηθεί αυτή η συνεργασία» συμπλήρωσε η Αφροδίτη Γραμμέλη. Σημειώνεται πως αυτό θα είναι το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως που μεταφέρεται στην τηλεόραση μετά από το μπεστ σελλερ «Το Νησί».