ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ, ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ, facebook και twitter

Η συντηρητική εφημερίδα New York Post δημοσίευσε e-mails που αποκτήθηκαν παράνομα από τον προσωπικό υπολογιστή του γιού του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, έδωσε τα αρχεία του σκληρού δίσκου στην εφημερίδα. Σύμφωνα με τους ρεπουμπλικανούς, ο Τζο Μπάιντεν βοήθησε τον ουκρανικό όμιλο Burisma, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου συμμετείχε ο γιός του, να γλυτώσει από τις ανακρίσεις για διαφθορά.

Η παλιά αυτή ιστορία πήγε να ξαναζεσταθεί, αλλά την υπερκάλυψε η απαγόρευση κοινοποίησης του άρθρου της εφημερίδας από το Facebook και το Twitter.

Είναι η πρώτη φορά που τα δύο αυτά μέσα απαγορεύουν την αναπαραγωγή άρθρου μεγάλης εφημερίδας. Οι ρεπουμπλικανοί ξεσηκώθηκαν, ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για προκλητική συγκάλυψη των παρεμβάσεων του Τζο Μπάιντεν σε ξένη κυβέρνηση.

Οι δημοκρατικοί βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, αλλά τα πράγματα ισορρόπησαν σύντομα.

Η κόρη του Ρούντι Τζουλιάνι, Καρολάιν, δημοσίευσε άρθρο στο «Vanity Fair» υπό τον τίτλο «Ο Ρούντι Τζουλιάνι είναι πατέρας μου. Παρακαλώ, όλους, ψηφίστε υπέρ του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις».

Ο διχασμός στις ΗΠΑ έφθασε και στις οικογένειες. Και μένουν ακόμη δύο βδομάδες μέχρι τις εκλογές…

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : www.lifo.gr