Μια εβδομάδα απομένει μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου και τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ, όσο και ο Τζο Μπάιντεν ανεβάζουν τους τόνους για να προσελκύσουν και τους τελευταίους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα στις πολιτείες που το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ακόμα αμφίρροπο. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον κορονοϊό αυξάνονται, ενώ θετικοί στον ιό βρέθηκαν ο προσωπάρχης του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και μερικοί συνεργάτες του.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πρόσφατα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού παρόλο που οι ΗΠΑ κατέγραψαν ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες στον ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων. Από την πλευρά του ο έτερος υποψήφιος στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο ότι έχει παραδοθεί στην πανδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 225.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οκτώ ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών περισσότεροι από 59,1 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει είτε με την φυσική τους παρουσία είτε με επιστολική ψήφο και ο ρυθμός της πρώιμης ψηφοφορίας αυτή τη φορά πιθανόν να οδηγήσει στο μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής σε προεδρικές εκλογές εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Το πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου ο Ντόναλντ Τραμπ κατευθύνεται προς την αμφίρροπη πολιτεία της Πενσυλβάνια, την οποία πολιορκούν στενά και οι δύο υποψήφιοι με συχνές επισκέψεις τους. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει εκεί τρεις συγκεντρώσεις. Επίσης μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να επισκεφθεί πολλές φορές και το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν τη Νεμπράσκα, την Αριζόνα αλλά και τη Νεβάδα.