Σε καθεστώς «κόκκινου» συναγερμού τίθενται από τις 6 τα ξημερώματα της 29ης Οκτωβρίου οι Περιφερειακές Ενότητες Σερρών και Ιωαννίνων, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Οι εν λόγω περιοχές που βρίσκονταν σε πορτοκαλί επίπεδο κατέγραψαν αρκετά κρούσματα μετά τους ελέγχους των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, με αποτέλεσμα να αλλάξει το επίπεδο του συναγερμού στον χάρτη υγειονομικής ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στις Σέρρες, εξέφρασε την ανησυχία του για κρούσματα που εντοπίστηκαν εχθές σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ τόνισε πως από τα τεστ έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα κρούσματα με μεγάλη μετακίνηση εντός και εκτός της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο υφυπουργός απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες των εν λόγω περιοχών να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα.

Βάσει του χάρτη γεωγραφικής κατανομής, οι Σέρρες κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο, 55 κρούσματα, εκ των οποίων 26 προέρχονται από τυχαία δειγματοληψία του ΕΟΔΥ, ενώ 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ τα Ιωάννινα κατέγραψαν 21 κρούσματα, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές.