Κανονικά προχωρά το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των αναδρομικών και λάθη δεν έχουν διαπιστωθεί, δήλωσε στο CNN Greece, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας πως σε δεύτερη, συμπληρωματική πληρωμή, θα εξοφληθούν συνταξιούχοι που πληρώθηκαν πρώτη φορά την κύρια σύνταξή τους μετά τον Ιούνιο του 2015 και έως το Φεβρουάριο του 2016.

Η συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων, από οποιοδήποτε Ταμείο και αν προέρχεται, του Δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, είτε δεν έλαβαν αναδρομικά ενώ δικαιούνται, είτε έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνται, θα εξοφληθούν τα υπολειπόμενα ποσά σε δεύτερη, συμπληρωματική, πληρωμή έως 31/12.

Παράλληλα όπως σημείωσε στο CNN Greece o κ. Βρούτσης έως το τέλος του χρόνου θα λάβουν τα αναδρομικά και οι κληρονόμοι. Όπως είπε το Νοέμβριο θα ξεκινήσουν οι e- αιτήσεις των κληρονόμων των δικαιούχων-συνταξιούχων, που έχουν αποβιώσει μετά τον Ιούνιο του 2015, σε ψηφιακή πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ και ακολούθως θα υπογραφεί και η σχετική εγκύκλιος που θα καθορίζει τη διαδικασία και το πλαίσιο της επιστροφής και αυτών των αναδρομικών ποσών.