Στο στόχαστρο τρομοκρατών, όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, τεθηκαν σήμερα γαλλικοί στόχοι τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Το πρωί δράστης που φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ» σκότωσε τρεις ανθρώπους στη Νίκαια ενώ λίγο αργότερα άνδρας που κρατούσε μαχαίρι απειλούσε πεζούς, φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ» στην πόλη της Αβινιόν. Την ίδια στιγμή ένας άνδρας συνελήφθη στην πόλη Τζέντα της Σαουδική Αραβίας, αφού επιτέθηκε «με αιχμηρό αντικείμενο» σε φρουρό του προξενείου της Γαλλίας.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Γαλλία καθώς λίγες μέρες μετά τον αποκεφαλισμό καθηγητή από φανατικό ισλαμιστή μια νέα τρομοκρατική επίθεση έξω από εκκλησία στη Νίκαια είχε ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε.  Ο δράστης επαναλάμβανε την φράση «Αλάχου Άκμπαρ» και έχει συλληφθεί.

Ένα από τα θύματα που δολοφονήθηκαν μέσα στην εκκλησία φέρεται να είναι ο νεωκόρος του ναού, όπως είπε ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στο Twitter “τρομοκρατική” την επίθεση.

Ο δράστης φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ” ακόμη και μετά τη σύλληψή του, πρόσθεσε ο δήμαρχος. “Ο ύποπτος ως δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη σύλληψή του και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, είναι ζωντανός”, δήλωσε ο δήμαρχος στους δημοσιογράφους.

Λίγο μετά τις 11 στο Αβινιόν  άνδρας που κρατούσε μαχαίρι απειλούσε πεζούς, φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ», ενώ κινήθηκε και εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον του. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο άνδρας έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να ακινητοποιήσουν το δράστη με μη φονικά μέσα, αλλά αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ όταν τους επιτέθηκε.

Παράλληλα, ένας άνδρας συνελήφθη στην πόλη Τζέντα της Σαουδική Αραβίας, αφού επιτέθηκε “με αιχμηρό αντικείμενο” σε φρουρό του προξενείου της Γαλλίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Saudi TV.