Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η  Συντονιστική Επιτροπή Save Modern Greek At La Trobe, το Παν/μιο La Trobe της Μελβούρνης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να προτείνει την διακοπή του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών.

Πρόκειται για  το μόνο πρόγραμμα Ελληνικών σε όλη την Βικτώρια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή και συνεχίζει: «Φανταστείτε μία πολιτεία όπου οι μαθητές μετά το Λύκειο δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Ελληνικά, όπου ερευνητές και προπτυχιακοί φοιτητές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με αυτό το αντικείμενο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι αυτό το μέλλον που οραματιζόμαστε για την τόσο πλούσια και πολύτιμη κουλτούρα και γλώσσα μας, όταν υπάρχουν τόσες χιλιάδες Ελλήνων στη Βικτώρια; Όλοι μας χρειάζεται να αναλογιστούμε τις συνέπειες που μπορεί να έχει η διακοπή του μοναδικού προγράμματος Ελληνικών, τόσο σε γλωσσικό, όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο. Η Αυστραλία είναι μία πολυπολιτισμική χώρα και έτσι πρέπει να παραμείνει και οι Έλληνες έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι η γλώσσα και η κουλτούρα δεν σβήνουν και δεν διαγράφονται. Το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε και τώρα”.

Η δεύτερη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Save Modern Greek At La Trobe υπό την προεδρεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτώριας (ΣΕΝΒ) και την υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης έγινε εχθές 17/11 και αποφασίστηκαν οι περαιτέρω ενέργειες για τη στήριξη του προγράμματος, μεταξύ των οποίων και η συλλογή υπογραφών ώστε να καταστεί σαφές στο Πανεπιστήμιο ότι όλοι οι Έλληνες ενδιαφερόμαστε πραγματικά και ουσιαστικά για το μέλλον των Ελληνικών στη Βικτώρια.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην καμπάνια και να υπογράψετε το αίτημα εδώ: https://bit.ly/38Wk2qf

Πηγή: Συντονιστική Επιτροπή Save Modern Greek At La Trobe

Σύνταξη: Φούλη Ζαβιτσάνου

πηγη