Στην τελευταία του κατοικία, οδηγήθηκε χθες το βράδυ ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.
Μετά τις συγκινητικές αντιδράσεις στο λαϊκό προσκύνημα, πλήθος κόσμου περίμενε να περάσει η πομπή από τους δρόμους του Μπουένος Αϊρες για να καταλήξει στο κοιμητήριο όπου θα γινόταν η ταφή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο μεγάλος Ντιέγκο πέρασε στην «αιωνιότητα», με την ολοκλήρωση της κηδείας του, στο κοιμητήριο Jardin της Μπέλα Βίστα, δίπλα στους τάφους της μητέρας του Τότα και του πατέρα του Δον Ντιέγκο.

Ο «Θεός» του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, κηδεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής στην Ελλάδα) σε μια ιδιωτική τελετή στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 25 άτομα.

Μέσα σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης τα στενά συγγενικά του πρόσωπα, η Κλαούντια Βιγιαφάνιε και οι δύο κόρες τους Ντάλμα και Τζιανίνα, τα αδέρφια του, αλλά και 25 άτομα του πολύ στενού οικογενειακού κύκλου του μεγάλου Αργεντινού άσου, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον παίκτη και τον άνθρωπο που αποτέλεσε το μεγαλύτερο σύμβολο της Αργεντινής.

Μια μικρή ομάδα μέλων της οικογένειας και φίλων μετέφερε στο νεκροταφείο το φέρετρο του με τη σημαία της Αργεντινής τυλιγμένο πάνω του.

maradona 0

Το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μαραντόνα στο Προεδρικό Μέγαρο στην «Κάσα Ροσάδα», σταμάτησε λίγο πριν από τις 18:00 τοπική ώρα, μετά από 12 ώρες, έπειτα από απαίτηση της οικογένειας.

Η πομπή έφυγε μέσα από τη λεωφόρο «Πασέο Κολόν», με τον κόσμο να κυματίζει σημαίες της Αργεντινής, να τραγουδάει ποδοσφαιρικούς υμνους, καθώς σχημάτιζε μια τεράστια γραμμή από την πλατεία «Πλάθα ντε Μάγιο», όπου οι Αργεντινοί συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τον θρίαμβο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 που τους χάρισε ο Μαραντόνα.

«Ο Ντιέγκο δεν είναι νεκρός, ο Ντιέγκο ζει», φώναζε το πλήθος, καθώς η νεκροφόρα κατευθυνόταν προς το κοιμητήριο, έξω από το Μπουένος Άιρες.

napoli