Διαφήμιση

 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ12336

Στην ιστορία Ο δρόμος για την αγάπη μια μικρή σκαντζοχοιρίνα ονειρεύεται να επιστρέψει στο σπίτι της, που βρίσκεται σε μια πατρίδα που δεν την έχει ζήσει αλλά την έχει γνωρίσει κι αγαπήσει μέσα από τις ιστορίες της μαμάς της.

Υπάρχει αυτή η πατρίδα; Υπάρχει αυτό το σπίτι;

Η Εύα θα τολμήσει να ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι στο άγνωστο. Ξέρει ότι στον τόπο όπου βρέθηκε μπορεί να ζήσει με ηρεμία και με ασφάλεια, αλλά αυτό δεν της φτάνει. Θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο της για τη δική της πατρίδα. Έτσι θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αυτογνωσίας, περιπέτειας, αναζήτησης στο άγνωστο ελπίζοντας ότι θα βρει το δικό της σπίτι, τον δικό της σκοπό. Στον δρόμο θα περπατήσει δίπλα στον φράχτη που συμβολίζει όλα αυτά που γνώριζε ως τώρα, το σύνορο στην ασφάλεια και στο άγνωστο, σ’ αυτό που ήταν και σ’ αυτό που θα ήθελε να είναι. Και στο τέλος θα γνωρίσει την αγάπη και θα είναι κεραυνοβόλος έρωτας και τότε θα νιώσει πως έφτασε σπίτι της, στο σημείο δηλαδή που κανείς νιώθει ότι μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή, να ριζώσει πάλι, να ζήσει αρμονικά με τον εαυτό του και το παρελθόν του. Άλλωστε στα παραμύθια, ώσπου να βρεις αυτό το σπίτι, η αναζήτηση δεν τελειώνει…

Ένα τρυφερό παραμύθι για την τόλμη που χρειάζεσαι για να κυνηγήσεις το όνειρό σου.

Η Μαρία Παπαγιάννη είναι υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο H.C. Andersen 2022 και Πρέσβειρα για το Παιδικό Βιβλίο για τη διετία 2021-2022.

Το βραβείο Hans Christian Andersen Award (HCAA) είναι βραβείο παιδικής λογοτεχνίας που απονέμεται ανά διετία από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) σε έναν συγγραφέα και έναν εικονογράφο των οποίων το συνολικό έργο αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην Παιδική Λογοτεχνία. Το βραβείο Andersen, ένα χρυσό μετάλλιο, είναι η ανώτερη διεθνής αναγνώριση για δημιουργούς παιδικών βιβλίων για αυτό και ονομάζεται το «μικρό Νόμπελ». 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, μοναδικού φορέα στην Ελλάδα που έχει δικαίωμα πρότασης Ελλήνων δημιουργών για τα βραβεία αυτά, ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει ως υποψήφια συγγραφέα για το διεθνές βραβείο “2022 Hans Christian Andersen Award” την Μαρία Παπαγιάννη.

12419

– ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΔΙΩΚΤΙΚΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΥΣΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΠΕΤΑ

Επιτέλους, παρά τα καλικαντζαρικά εμπόδια, μπόρεσε να κυκλοφορήσει το βιβλίο που θα σώσει κάθε γενναίο παιδί από τις πονηριές των καλικαντζάρων. Μέσα του θα βρει πληροφορίες και κόλπα για να γίνει ένας μαθητευόμενος καλικαντζαροδιώκτης! Βασισμένο στη λαογραφία διάφορων περιοχών του ελληνισμού, μετασχηματίζει με χιούμορ και τέχνη τη νεοελληνική μυθολογία του Δωδεκαήμερου και βοηθά τη διαφοροποίηση από την σκαλαπουνταρική προπαγάνδα που τους παρουσιάζει ως αγαθούς βοηθούς του Αϊ-Βασίλη. Με μικρά κείμενα, σχεδιαγράμματα, κόμικ, τεστ, συνταγές, καταλόγους και κατασκευές, φιλοδοξεί να εμπνεύσει μια νέα γενιά καλικαντζαροδιωκτών που θα τολμήσουν να σπουδάσουν την παράτολμη επιστήμη της ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΔΙΩΚΤΙΚΗΣ. Ένα βιβλίο-δώρο για μικρά και μεγάλα παιδιά και όχι μόνο.

Όσοι αγαπάνε τα παραμύθια και τη λαογραφία θα χαρούν εξίσου το βιβλίο του γνωστού αφηγητή Στέλιου Πελασγού.

– ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ, ΑΝΔΩ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΘΕΝΤΑ ΜΙΜΗΛΑΚΗ12920

Πρόκειται για ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα εποχής, ένα ταξίδι αυτογνωσίας για τους δύο κεντρικούς ήρωες, στο οποίο η αγάπη συμπορεύεται με τη θυσία και τον θάνατο, ο έρωτας με τη διαφορετικότητα και το όνειρο, ο ελληνικός πολιτισμός με τον αραβικό, ο χριστιανισμός με τον μωαμεθανισμό και η βυζαντινή ιστορία με τον μύθο. Ένα μυθιστόρημα που θα ενθουσιάσει μεγάλους και μικρούς εξαιτίας του θέματός του αλλά και λόγω της χαρισματικής ηρωίδας και των απίστευτων περιπετειών της.

– Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΠΕΛΛΑΣ

ΣΕΙΡΑ: ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ / ΒΙΒΛΙΟ 1ο

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΖΕΦΗ ΣΥΡΙΒΛΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ:  ΛΕΛΑ ΣΤΡΟΥΤΣΗ12961

Όταν η Μπέλλα εξαφανίζεται μυστηριωδώς μέσα από την πολυκατοικία της οδού Ιφικράτους, οι υποψίες στρέφονται αρχικά στον Βλαντιμίρ, τον πιο εκκεντρικό κι αγέλαστο ένοικο, κι έπειτα στην κυρία Μπουκλέ, η οποία τον τελευταίο καιρό συμπεριφέρεται κάπως περίεργα. Ή μήπως αυτός ο ύποπτος, μαυροντυμένος άντρας που ακολουθεί τη Λένη έχει κάποια σχέση με την εξαφάνιση; Τίποτα δεν είναι σίγουρο, παρά μόνο ότι η Λένη κι ο Νικόλας είναι αποφασισμένοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φτάσουν μέχρι τέλους, ώστε να βρεθεί η Μπέλλα.

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για παιδιά 9-12 ετών, σφιχτό, μοντέρνο, γρήγορο, έξυπνο, με πολύ δυνατούς και αληθοφανείς χαρακτήρες, εξαιρετικούς πρωταγωνιστές, πολύ μυστήριο και πολλή αγωνία.

– Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΙΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ:  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΙΣ13141

H συγγραφέας και βραβευμένη εικονογράφος Κατερίνα Κρις επιλέγει αυτή τη φορά να μιλήσει στις μικρότερες ηλικίες, εκεί που η φαντασία των παιδιών καλείται να υποχωρήσει για να δώσει χώρο στη –βαλμένη σε καλούπια– παιδική καθημερινότητα. Το νέο της βιβλίο, η Φαντασία, είναι ένα βιβλίο-επανάσταση, φτιαγμένο ειδικά για να ενισχύσει τη φαντασία των μικρών παιδιών και να διατηρήσει ζωντανή τη δημιουργική τους σκέψη για περισσότερο καιρό! Εικονογραφικά, το βιβλίο έχει μια ιδιαίτερα έντονη παλέτα χρωμάτων, εμπνευσμένη από τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά χρησιμοποιούν τα χρώματα, κάτι που παρατήρησε η ίδια η δημιουργός στις ζωγραφιές που της έστελναν τα παιδιά μέσα από το κανάλι της στο YouTube «Μαμά, ζωγραφίζω με την Κρις!». Το βιβλίο είναι γραμμένο σε κατανοητή γλώσσα, που όμως πλάθει νέους κόσμους στο μυαλό των παιδιών με έναν «φανταστικό» ήρωα που θα κάνει τα παιδιά όχι μόνο να ταυτιστούν μαζί του, αλλά και να θέλουν να τον… σώσουν! Την ιστορία διηγούνται με χιούμορ τα «μισοτελειωμένα» δημιουργήματα της φαντασίας, που –δυστυχώς– βρέθηκε με τα χρόνια κλεισμένη σε μια ντουλάπα, «το μόνο πράγμα που θα έπρεπε να είναι πραγματικά ελεύθερο σε έναν άνθρωπο», όπως λέει σε μια συνέντευξή της η συγγραφέας. Το βιβλίο είναι διαδραστικό, μιας και σε κάποιες από τις σελίδες του τα παιδιά καλούνται να βοηθήσουν την κλειδωμένη φαντασία χρησιμοποιώντας τη δική τους και ζωγραφίζοντας το μαγικό κλειδί που θα την ελευθερώσει.  Καμία φαντασία δεν πρέπει να μένει φυλακισμένη. Και τα παιδιά το ξέρουν αυτό καλύτερα απ’ τον καθένα. Το θέμα είναι να μην το ξεχάσουν.

«Κάθε παιδί έχει τη δική του Φαντασία. Και είναι πέρα για πέρα αληθινή».

– ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΗΔΕΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΙΡΟΚΟ ΜΟΤΑΪ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΜΑΡΙΚΑ ΜΑΪΓΙΑΛΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ12959

Πριν από πολύ καιρό, υπήρχε μόνο ένας Άγιος Βασίλης στον κόσμο. Υπήρχαν επίσης πολύ λίγοι άνθρωποι και παιδιά στον κόσμο. Ο Άγιος Βασίλης κατάφερνε πάντα να τους φέρνει τα δώρα τους σε μία μόνο νύχτα. Όσο περνούσαν τα χρόνια, ο αριθμός των ανθρώπων όλο και μεγάλωνε. Μαζί τους μεγάλωνε και ο αριθμός των παιδιών. Ο σάκος με τα δώρα όλο βάραινε. Γι’ αυτό τον λόγο ο Άγιος Βασίλης ζήτησε μία χάρη: αν θα μπορούσε να χωριστεί στα δύο. Οι δύο Αγιοβασίληδες ήταν δύο φορές πιο γρήγοροι αλλά μισοί σε μέγεθος. Με τον καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να εμφανίζονται και έτσι οι Άγιοι Βασίληδες γίνανε περισσότεροι σε αριθμό αλλά μικρότεροι σε μέγεθος.

Ένα εικονογραφημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, όπου η συγγραφέας αφηγείται με χιούμορ και φαντασία γιατί όλα τα παιδιά του κόσμου παίρνουν δώρα κάθε Χριστούγεννα και πώς τα καταφέρνει ο Άγιος Βασίλης! Ένα παραμύθι που μιλάει για την προσφορά, την πίστη και την επιμονή! Η εικονογράφηση από κιμωλία στο γοητευτικό βιβλίο της Γιαπωνέζας Χιρόκο Μοτάι έγινε από τη Φινλανδή Μάρικα Μάιγιαλα. 

– ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΤΟΥΛΙΠΑΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΑΝΑ ΤΟΥΚ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΑΪΣΑ Λ. ΡΟΥΜΠΙΟ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΝΟΣ ΤΖΙΡΙΤΑΣ12729

Η Μιλού και τέσσερα ακόμα ορφανά παιδιά κρίθηκαν ως ακατάλληλα για υιοθεσία, τη στιγμή ακόμα που πάτησαν το πόδι τους στο ορφανοτροφείο Μικρή Τουλίπα. Όταν η ιδιοκτήτριά του αποφασίζει να τα ξεφορτωθεί, ξεκινάει γι’ αυτά μια απίστευτη περιπέτεια. Ακολουθούν ένα σημαντικό στοιχείο, ένα χαρτάκι με μία διεύθυνση, το οποίο βρήκαν κρυμμένο μέσα στο παιχνίδι που κρατούσε η Μιλού όταν εγκαταλείφθηκε. Ένας ανεμόμυλος γεμάτος με μαριονέτες κρύβει εκπλήξεις και μυστικά. Θα μπορέσουν να γλιτώσουν από τους κινδύνους που καραδοκούν; Θα ανακαλύψει η Μιλού την αληθινή της οικογένεια;

Ένα συναρπαστικό, γοτθικό μυθιστόρημα γεμάτο μυστήριο που εκτυλίσσεται στην Ολλανδία  του 19ου αιώνα και που θα μας κάνει να εκτιμήσουμε τα σημαντικά πράγματα στη ζωή μας και να ανακαλύψουμε τελικά τι σημαίνει οικογένεια.

12779

Διαφήμιση