Διαφήμιση

Το Δράμα Του Στέφαν Τόμας ή Dude, Where’s My Bitcoin?

4911665Γράφει ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος 

2.000.000 άνθρωποι πέθαναν από Covid-19 στην πρώτη χρονιά της πανδημίας

την οποία κλείσαμε την εβδομάδα που πέρασε. Τα γενέθλια τα ορίζω από την ημερομηνία του πρώτου επιβεβαιωμένου νεκρού (9 Ιανουαρίου), αυθαίρετα. Ακόμα την εβδομάδα που πέρασε κόψανε το Twitter του Τραμπ (και το Facebook, και το Snapchat, ακόμα και από το Pinterest τον κόψανε που λέει ο λόγος, αλλά όλοι μόνο με το Twitter ασχολούνται -στο Twitter) θέμα. Ακόμα, η Βουλή των Αντιπροσώπων τον παρέπεμψε για δεύτερη φορά σε δίκη (ρεκόρ), στη δική μας Βουλή τσακώνονται, τα σχολεία άνοιξαν, τα μαγαζιά ξανανοίγουν, κι άλλα πράγματα έγιναν, αλλά αυτό που σκέφτομαι διαρκώς όλη την εβδομάδα, από την πρώτη στιγμή που το κοίταξα, είναι κάτι άλλο. Δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι. Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ το βράδυ από το επιπλέον άγχος.

Είναι ένας κύριος που τον λένε Στέφαν Τόμας. Το 2011 είχε φτιάξει ένα βιντεάκι που περιέγραφε τι είναι το Bitcoin (αυτό), και για να τον ανταμείψει κάποιος τον πλήρωσε σε είδος. Σε Bitcoin. Συγκεκριμένα, του έδωσε 7002 Bitcoin. Τότε το ένα Bitcoin είχε αξία 0,76 δολάρια, οπότε ήταν μια αξιοπρεπής αμοιβή.

Ο κύριος Τόμας αποθήκευσε το “πορτοφόλι” του με τα Bitcoin σε ένα κρυπτογραφημένο στικάκι, από αυτά τα πολύ ασφαλή, που για να τα ξεκλειδώσεις πρέπει να έχεις και ένα password σημειωμένο αλλού. Ε, το ‘χασε. Το χαρτί με το password. Πάει. Και δεν θυμάται το password. Το στικάκι επιτρέπει δέκα απόπειρες να του βάλεις το password, και μετά, αν αποτύχεις και τις δέκα, κλειδώνει το περιεχόμενο για πάντα. Ο Στέφαν Τόμας έχει χρησιμοποιήσει τις οκτώ.

Δεν ξέρω αν έχετε ήδη πάει να υπολογίσετε πόσο αξίζουν 7002 Bitcoin αυτή τη στιγμή. Να σας πω εγώ: 204.980.399 ευρώ.

Ναι, τόσο. 205 εκατομμύρια σχεδόν. Κι ο άνθρωπος δεν μπορεί να τα βρει με τίποτε. 1610652285 Hombre Preocupado

Το 20% των Bitcoin που φτιάχτηκαν ως τώρα, λέει, έχουν χαθεί με παρόμοιο τρόπο και πιθανότατα δεν θα βρεθούν ποτέ. Δεκάδες δισεκατομμύρια, βγαλμένα από το τίποτε, χαμένα στο πουθενά.

2021
Διαφήμιση