Η περιουσία του Τζο Μπάιντεν, ο μισθός που θα παίρνει ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και τα… επιδόματα που δικαιούται.

Φτάνοντας στο κορυφαίο πολιτικό αξίωμα στον κόσμο, ο 46ος πρόεδρος της χώρας θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, όπως προβλέπει η νομοθεσία της χώρας.

Τα λεφτά του προέδρου

Και αυτό, καθώς ο ετήσιος μισθός του θα είναι 400.000 δολάρια. Το συγκεκριμένο ποσό μέχρι το 2001 ήταν στα 200.000 δολάρια, όμως το κογκρέσο τότε αποφάσισε τον διπλασιασμό του.

Αν σας φαίνονται λίγα για μία τέτοια θέση, τότε να αναφέρουμε και τα… επιδόματα που δικαιούται ο εκάστοτε «πλανητάρχης», εκτός από την δωρεάν στέγαση στον Λευκό Οίκο, την σίτιση από κορυφαίους chef και τις μετακινήσεις με λιμουζίνεςαεροπλάνα και ελικόπτερα. Για παράδειγμα, εκτός από τον μισθό του παίρνει άλλα 50.000 δολάρια για προσωπικά έξοδα, ενώ 100.000 δολάρια αφορούν τα ταξίδια που κάνει χρόνο. Μάλιστα υπάρχει σύμφωνα με το CNBC και ένα ποσό της τάξεως των 19.000 δολαρίων για την διασκέδασή του, ενώ με 100.000 μπορεί να διακοσμήσει όπως θέλει τον Λευκό Οίκο.

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως όποιος έχει περάσει από την θέση του Προέδρου, όταν φύγει από αυτή, συνεχίζει να αμείβεται με 200.000 ετησίως, έχοντας ασφάλεια υγείας και δωρεάν επίσημα ταξίδια.

πηγη,  Gazetta