Η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα για τη δική της προσωπική καταγγελία, αλλά και σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της. Έντεκα ως δεκατεσσάρων ετών είπε ο Νίκος Κακλαμανάκης πως ήταν.

Η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε σήμερα για τρεις ώρες στον εισαγγελέα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη και ζήτησε και από άλλες γυναίκες να μιλήσουν. Η Χρυσή Ολυμπιονίκης ανέφερε στον Εισαγγελέα πως εκτός από τη δική της προσωπική καταγγελία, φέρεται να γνωρίζει και για άλλη σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της.

 

«Έγινε πριν εννιά χρόνια από τώρα»

Η Σοφία Μπεκατώρου είπε στον εισαγγελέα όσα γνωρίζει και για μια άλλη σεξουαλική κακοποίηση, κατονομάζοντας και συναθλήτριά της από τον χώρο της ιστιοπλοΐας, και σε αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει και θέμα παραγραφής, αφού πρόκειται για περιστατικό μεταγενέστερο το οποίο μπορεί ποινικά να διερευνηθεί.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης φιλοξενήθηκε στο MEGA και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αφού αποκάλυψε πως η αθλήτρια ιστιοπλοΐας που κατονόμασε σήμερα η Σοφία Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα έγινε πριν από εννιά χρόνια και το κορίτσι ήταν τότε 11 ετών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού πρόκειται για άλλον παράγοντα από αυτόν που κατηγορείται στην υπόθεση Μπεκατώρου.

«Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες πέρα από ότι είναι από την ιστιοπλοΐα και αφορά παιδί 11 ετών, αν δεν κάνω λάθος. Είναι από τοπική κοινωνία. Είναι εκτός κέντρου. Είναι 11 ως 14 ετών. Αυτό το θέμα το έχει η Σοφία Μπεκατώρου και από όσο έχω καταλάβει έγινε πριν εννιά χρόνια από τώρα. Το κορίτσι είναι τώρα 21 ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου
© AFP 2020 / OLIVIER MORIN

 

Υπενθυμίζουμε πως η Σοφία Μπεκατώρου είχε αναφέρει σε συνέντευξή της πως όταν ήταν 21 ετών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τα είπε λεπτομερώς στο πλαίσιο της διαδικτυακής ημερίδας «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».

«Πού υπάρχει βία όταν άνοιξε την πόρτα και μπήκε μόνη της;»

Σάλο αναμένεται να προκαλέσουν και τα λεγόμενα του Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Τάσου Μπουντούρη, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και αναφέρθηκε στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ΕΙΟ, τονίζοντας πως: «Πού υπάρχει βία όταν άνοιξε την πόρτα και μπήκε μόνη της;»