Γυρίστηκαν ταινίες εν μέσω πανδημίας; Ναι και μάλιστα με κεντρικό τους θέμα τον πανίσχυρο ιό.

To lockdown -όπως ξέρουμε πολύ καλά- ακύρωσε ή/και «μετακίνησε» τις πρεμιέρες μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών και όχι μόνο. Στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις που τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, καταμεσίς της πανδημίας. Το lockdown δεν εμπόδισε τα κινηματογραφικά σχέδια κάποιων, με τήρηση πάντα των κανόνων υγιεινής και της ασφάλειας.

Ο ιός μπορεί να μην στάθηκε εμπόδιο για τις παρακάτω ταινίες, ωστόσο αποτέλεσε πηγή έμπνευση για αυτές.

In the Earth

Ben Wheatley Free Fire
https://theplaylist.net/

Το lockdown δεν εμπόδισε τον Ben Wheatley (Kill List) να «χτίσει» και να ολοκληρώσει την ταινία του «In the Earth». Πρόκειται για μια ταινία τρόμου παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου. Το φιλμ γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και έχει σαν υπόθεση έναν καταστροφικό ιό. Κατά την αναζήτηση μιας θεραπείας που θα απαλλάξει τον κόσμο από αυτόν, ένας κυνηγός και ένας επιστήμονας πραγματοποιούν μια έρευνα ρουτίνας. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, διεισδύουν σε ένα δάσος. Ωστόσο, η περιπλάνηση τους εκεί γίνεται μια τρομακτική περιήγηση. Στην ταινία συμμετέχουν οι Joel FryReece Shearsmith και Hayley Squires. Το «In the Earth» κυκλοφόρησε στις 29 Γενάρη και απέσπασε μια γενναιόδωρη βαθμολογία στο IMDB.

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ

Malcolm & Marie

lockdown
Πηγή εικόνας: variety.com

Το lockdown δεν κατάφερε να επηρεάσει ούτε τα γυρίσματα της ταινίας «Malcolm & Marie». Μπορεί το καστ να έχει μόνο δύο πρωταγωνιστές, αλλά το φιλμ γυρίστηκε με όλα τα μέτρα ασφάλειας κατά του κορωνοϊού. Στην υπόθεση, ένας σκηνοθέτης και η φίλη του «δοκιμάζονται» μετά την προβολής της ταινίας τους, περιμένοντας τις κριτικές. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι John David Washington (Tenet) και Zendaya σε σενάριο και σκηνοθεσία του Sam Levinson. Πρόκειται για ασπρόμαυρη ρομαντική- δραματική ταινία του Netflix. Το φιλμ έκανε πρεμιέρα μέσα από την πλατφόρμα στις 5 Φεβρουαρίου. Λίγες μέρες πριν, στις 29 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε περιορισμένη διανομή. Γυρίστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες στο Caterpillar House.

το trailer της ταινίας εδώ

1 7DvktdLtMV Ne4JprarJWw scaled 1