Η πρωτοφανής χιονοκαταιγίδα που έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφήνοντας εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα και περίπου 260.000 σπίτια χωρίς ύδρευση, κάλυψε ακόμη και το Όστιν στο Τέξας, βαθιά δηλαδή στον αμερικανικό Νότο.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που έχει ληφθεί από αέρος, το χιόνι σκέπασε μια πόλη που κανονικά είναι ακόμη θερμότερη και από την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι το Όστιν έχει μέση ημερήσια διακύμανση θερμοκρασίας από τους 7 έως τους 18 βαθμούς Κελσίου τον Φεβρουάριο, όταν η Αθήνα έχει 7 έως 14 βαθμούς.

Η πτώση της θερμοκρασίας στις νότιες ΗΠΑ που ήταν ελάχιστα ή καθόλου προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν τέτοιες συνθήκες, ανάγκασε τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να προχωρήσουν σε διαδοχικές διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ώστε να αποφύγουν την υπερφόρτωση του δικτύου, λόγω της υπερβολικής ζήτησης.

Η ουρά έξω από το σούπερ μάρκετ Η-Ε-Β εκτείνεται ούτε λίγο ούτε πολύ στα τρία ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα (που στο Τέξας είναι… αμερικανικών διαστάσεων), με εκατοντάδες καταναλωτές να περιμένουν μέσα στο κρύο να εξυπηρετηθούν.