η σύλληψη του γνωστού σκηνοθέτη και πρώην Καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, προχώρησαν οι Αρχές, μετά την έκδοση εντάλματος από τις δικαστικές αρχές για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Οι περιπτώσεις που προς το παρόν τον βαρύνουν είναι δύο. Η μία του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και μία ακόμα που έγινε στην Εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα.

Κρίσιμη η μαρτυρία γυναίκας που γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του γνωστού θεατρανθρώπου.

Οι εισαγγελικές αρχές αφού έλαβαν τα τελευταία 24ωρα σειρά καταθέσεων από μάρτυρες, οι οποίοι εισέφεραν στη δικαιοσύνη σημαντικά στοιχεία, προχώρησανπροχώρησαν οι Αρχές, μετά την έκδοση εντάλματος από τις δικαστικές αρχές για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. 

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο σκηνοθέτης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ, όπου ζήτησε ενημέρωση και αποχώρησε. Μάλιστα, έδωσε το προσωπικό του τηλέφωνο, ώστε εάν χρειαζόταν, να τον καλούσαν, ώστε να μεταβεί εκ νέου. Έτσι κι έγινε, καθώς μόλις πληροφορήθηκε ότι εκδόθηκε το ένταλμα σε βάρος του, μετέβη στη ΓΑΔΑ, όπου συνελήφθη και κρατείται, μέχρι να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίωξη εκτός από τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010, περιλαμβάνει και το βιασμό ενός ακόμα προσώπου.

Το πρόσωπο αυτό και η υπόθεση του προέκυψαν από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του σκηνοθέτη από τον Βασίλη Κυπαρισσοπουλο, αν και η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος του τελευταίου έχει παραγραφεί.

 

Τα πραγματικά περιστατικά που κατέθεσαν οι μάρτυρες ήταν καταιγιστικά για τη δράση του κατηγορούμενου, ο οποίος αμέσως μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του ,ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».