Διαφήμιση

Στην εισαγγελία ο Μπαμπινιώτης μετά την επιστολή-καταγγελία των αποφοίτων του Αρσακείου

Στις δικαστικές Αρχές προσφεύγει ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με αφορμή τις καταγγελίες που έκαναν 285 απόφοιτοι του Αρσακείου.

Στην εισαγγελία Αθηνών προσφεύγει ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με αίτημα να κληθούν για κατάθεση όλοι οι υπογράφοντες της επιστολής, που είδε το «φως» χθες, από αποφοίτους του Αρσάκειου.

 

Ο κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει πως συγκάλεσε το ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και εντός της ημέρας θα προσφύγει στον εισαγγελέα.

Στόχος είναι να εξεταστούν οι υπογράφοντες και να πουν όλα όσα γνωρίζουν ώστε να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες τους.

Όπως τονίζεται, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει στην έρευνα και θα είναι αρωγός στο έργο των Αρχών εάν υπάρξουν επώνυμες καταγγελίες.

Η επιστολή

Με την επιστολή τους 285 απόφοιτοι του εκπαιδευτηρίου καταγγέλλουν «σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές» κατά μαθητών, τονίζοντας πως «γνωρίζουμε, κατανοούμε και είμαστε δίπλα τους».

Οι απόφοιτοι του Αρσακείου, ακόμη, καταγγέλλουν «κάθε αρμόδιο καθηγητή/τρια ή υπεύθυνο/η που συγκάλυψε γεγονότα και δεν προστάτευσε, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, τους μαθητές και τις μαθήτριες», ενώ τονίζουν πως:

«Εξοργίζουν οι ισχυρισμοί ότι δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω αντιληπτό από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν μιλάμε, φυσικά, για όλους και όλες, ούτε αποδίδουμε το ίδιο βάρος στον καθένα. Αν όμως πράγματι οι υπεύθυνοι δεν γνώριζαν τίποτα, θα έπρεπε τουλάχιστον να αναλάβουν την ευθύνη για το ότι δεν φρόντισαν να υπάρχει στη διάθεση των μαθητών και των μαθητριών ο τρόπος για να καταγγελθούν τέτοια περιστατικά».

Διαφήμιση