Διαφήμιση

Παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, έπειτα από καταγγελίες

Με ένα όργιο φημών να θέλει τον Στάθη Λιβαθινό, πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, να έχει παραιτηθεί από το πρωί της Δευτέρας από τη Δραματική Σχολή, και τον ίδιο να το αρνείται έως και το απόγευμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά η παραίτησή του θα υποβληθεί αύριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει με μία δήλωση ή ανακοίνωση του κ. Λιβαθινού και θα ακολουθήσει ανακοίνωση της Δραματικής Σχολής.

Μάλιστα, ένα από τα σενάρια που επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή οι εμπλεκόμενοι είναι ακόμα και αυτό της κοινής δήλωσης, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης και πραγματικής εξυγίανσης στον χώρο της σχολής. Στόχος να μη μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο οι πληγές που έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Ο Στάθης Λιβαθινός φέρεται να κατονομάζεται από φοιτητές ως ένας από τους καθηγητές που είχαν άσχημη συμπεριφορά απέναντί τους.

Υπενθυμίζουμε ότι περίπου δύο εβδομάδες πριν, οι φοιτητές, το ΔΣ και οι διδάσκοντες στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου είχαν ανακοινώσει ότι ξεκίνησε η διαδικασία καταγγελιών από τους φοιτητές για ανεπίτρεπτες συμπεριφορές κάποιων διδασκόντων. Μιλούσαν για συνθήκες εκφοβισμού, προσβολής, ομοφοβικά σχόλια. Η διαδικασία αυτή προχωρά προκειμένου να αλλάξει άρδην το σκηνικό και στη Δραματική Σχολή, στη βαριά σκιά που έριξε η υπόθεση Λιγνάδη.

Διαφήμιση