Διαφήμιση

«Έχουμε πλέον 20αρηδες στα νοσοκομεία, αλλά και ολόκληρες οικογένειες»

 Προφανώς έχει αλλάξει η αναλογία στον πληθυσμό, αλλά δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό το γεγονός ότι όλο και νεώτερα άτομα εισέρχονται στα νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα Covid-19,  ενώ υπάρχουν και ολόκληρες οικογένειες που νοσούν και βρίσκονται σε διαφορετικούς θαλάμους.

 Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, η οποία προέβη σε αυτή τη δήλωση δεν κρύβει την ανησυχία της, ωστόσο εστιάζει στο γεγονός ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύτητα. Βεβαίως όπως λέει η γιατρός υπάρχουν εισαγωγές ηλικιωμένων που δεν έχουν εμβολιαστεί, τονίζοντας ότι πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

«Υπάρχει πολύς κόσμος που βρίσκεται σε έκθεση πάει στη δουλειά, που βλέπει κάποιους φίλους έξω έστω για ένα καφέ, και υπάρχει αρκετά μεγάλη διαμόλυνση, κυρίως στις νεότερες ηλικίες που είναι έξω… Εχουμε και εντελώς υγιείς, νέους ανθρώπους που έχουν διασωληνωθεί» εξήγησε στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες εμφανίζονται περισσότερο προσεκτικές γιατί γνωρίζουν ότι είναι και πιο ευπαθείς.

«Είμαστε πιεσμένοι, δεν βλέπουμε τα κρούσματα να μειώνονται» ανέφερε η κ. Γκάγκα.

thumbnail 2 1
Η Μίνα Γκάγκα είναι διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του Σωτηρία

Οι μεταλλάξεις

«Οι μεταλλάξεις είναι πολύ μεταδοτικές. Έχουμε αρκετούς νέους στα νοσοκομεία 20αρηδες, 30αρηδες, και 40αρηδες στα νοσοκομεία με COVID» σημείωσε η κ. Γκάγκα.

«Έχουμε ολόκληρες οικογένειες στο νοσοκομείο, γιατί ένας κολλάει όλη την οικογένεια. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να φοράμε μάσκες, όχι πολύ λεπτές, να κρατάμε αποστάσεις να προσέχουμε τους δικούς μας, δεν είναι μόνο θέμα μέτρων της πολιτείας»  επισήμανε.

Διαφήμιση