Διαφήμιση

Σοκαρισμένος ο βρετανικός λαός παρακολουθεί την υπόθεση δολοφονίας νέας γυναίκας από αστυνομικό στα περίχωρα του Λονδίνου.1328 600x360 1

Η Σάρα Εβεραρντ εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαρτίου, καθώς περπατούσε προς το σπίτι της, κοντά στο Λονδίνο.

Κατηγορούμενος ένας 48χρονος άνδρας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας που εργάζεται στην προστασία του κοινοβουλίου, καθώς και βουλευτών, ξένων πρεσβειών και διπλωματών

 Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Βρετανία μετά την αποκάλυψη ότι πίσω από την εξαφάνιση της 33χρονης Σάρα Εβεραρντ βρίσκεται εν ενεργεία αστυνομικός ο οποίος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της δολοφονίας.

«Σοκαρισμένος και βαθιά θλιμμένος», δήλωσε στο Twitter και ο Μπόρις Τζόνσον μετά την είδηση ότι την Πέμπτη βρέθηκαν «ανθρώπινα λείψανα» σε γήπεδο γκολφ, στο δάσος του Ασφορντ του Κεντ, νοτιοανατολικά του Λονδίνου.

 

Η γυναίκα αγνοείτο από το βράδυ της 3ης Μαρτίου, όταν έφυγε από φιλικό σπίτι στο Μπρίξτον στο νότιο Λονδίνο για να επιστρέψει στο σπίτι της στο γειτονικό Κλάπαμ. Μετά από έρευνες ημερών, η Μητροπολιτική Αστυνομία, την Τετάρτη, προχώρησε στη σύλληψη του 48χρονου Γουέιν Κάζενς, εν ενεργεία αστυνομικού και πατέρα δύο παιδιών, που υπηρετεί στη Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας.

Ανάμεσα στα καθήκοντά του είναι η προστασία του κτιρίου του κοινοβουλίου και βουλευτών, ξένων πρεσβειών και διπλωματών, καθώς και πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Untitled 600x375 1 O 48χρονος αστυνομικός Γουέιν Κάζενς κατηγορείται για την αρπαγή και τον φόνο της Σάρα Εβεραρντ

Ο αστυνομικός κατηγορείται για την αρπαγή και τη δολοφονία της 33χρονης και ανακρίνεται. Μαζί του συνελήφθη μία γυναίκα με την κατηγορία της παροχής βοήθειας σε εγκληματία. Κάμερα από διερχόμενο λεωφορείο τον κατέγραψε να προσεγγίζει τη Σάρα Εβεραρντ την ώρα κατά την οποία είχε προσδιοριστεί η εξαφάνισή της.

Η διοικητής της Σκότλαντ Γιαρντ, Κρεσίντα Ντικ, δήλωσε ότι όσοι υπηρετούν στο σώμα είναι «σοκαρισμένοι και οργισμένοι» με την εγκληματική ενέργεια που αποδίδεται στον συνάδελφό τους, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι είναι ασφαλείς.

«Γνωρίζω ότι οι Λονδρέζοι θα θέλουν να πιστεύουν πως, ευτυχώς, είναι απίστευτα σπάνιο να απαχθεί μια γυναίκα από τους δρόμους μας», δήλωσε η ίδια. «Αλλά κατανοώ απολύτως ότι παρά ταύτα οι γυναίκες στο Λονδίνο, καθώς και η ευρύτερη κοινή γνώμη, ιδιαίτερα αυτοί που ζουν στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε η Σάρα, θα ανησυχούν και μπορεί επίσης να φοβούνται».

 

Διαφήμιση