Διαφήμιση

`Ακαρπη απέβη η συνάντηση Κικίλια με τους ιδιωτικούς γιατρούς. Πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση;

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός σκέπτεται πλέον σοβαρά να προχωρήσει σε κάποιας μορφής επίταξη, χωρίς ωστόσο να υπερβεί τα όρια και χωρίς να δοθεί η εικόνα ότι επιχειρείται να ικανοποιηθεί η αντιπολίτευση. Το όλο έργο θεωρείται τιτάνιο, δεδομένου ότι στον ιδιωτικό τομέα έχουν συγκεντρωθεί ασθενείς εκτός κορονοιού και παράλληλα εμπλέκονται πολλές ασφαλιστικές εταιρείες. Το πρόβλημα είναι ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο κι όχι μόνον η Ελλάδα αλλά οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.Μένει να φανεί άμεσα προς τα πού θα στραφεί η κυβέρνηση. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι  οι ΜΕΘ που φιλοξενούν διασωληνωμένους με Covid σήμερα είναι 100 περισσότερες από τις ΜΕΘ που υπήρχαν στην Ελλάδα συνολικά το Μάρτιο του 2020, ενώ έχουν γίνει πολλές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Προφανώς υπάρχει υστέρηση σε εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται για τις ΜΕΘ, κι αυτό είναι ένα μείον υπό τις παρούσες συνηθήκες.

Άκαρπη έληξε η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιούνταν από τις 11 το πρωί μεταξύ του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, παρουσία όλων των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας προσπάθησαν να βρουν μία λύση και παρά τις εκκλήσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι ιδιώτες γιατροί δεν φάνηκαν να ανταποκρίνονται.

Συγκεκριμένα παρά την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, μόνο 60 ιδιώτες γιατροί, από τους 200 που ζητούσε η Πολιτεία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται πλέον πιθανή η απόφαση για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας και ιδίως της Αττικής.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτών γιατρών, αν δεν υπάρξει εθελοντική συνεισφορά, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχουμε πει ότι θα χρησιμοποιούμε τους δημόσιους πόρους και όταν χρειάζεται θα συνεργαζόμαστε με τους ιδιωτικούς πόρους για να στηρίξουμε το σύστημα υγείας. Όμως όταν φτάνουμε στα όρια και δεν υπάρχει αυτή η εθελοντική συνεργασία, θα πρέπει η κυβέρνηση να παίρνει σκληρές αποφάσεις. Επομένως αν χρειάζεται να πάμε σε επιτάξεις, θα το κάνουμε, γιατί όπως φάνηκε και από τη χθεσινή παρουσίαση δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής κι επομένως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να κρατήσουμε ψηλά τις δυνατότητες του συστήματος υγείας να περιθάλψει όσους πολίτες έχουν ανάγκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση