Διαφήμιση

Έκθεση Ζωγραφικής ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ/«Ναυμαχίες» /Φόρος Τιμής στο 1821

Σε πρώτη πανελλαδική παρουσίαση εικονικής πραγματικότητας, η Heavenly Path Art Gallery πραγματοποίησε χθες 29 Μαρτίου 2021 διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής με τίτλο  «Ναυμαχίες» του Ελευθέριου Κλουβάτου. 

Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ανατρέξουν στον ιστότοπο  www.heavenlypathartgallery.com

 Παρουσιάστηκαν  συνολικά εννέα μεγαλειώδη, υπερμεγέθη, ζωγραφικά έργα.

Σε απόδοση Φόρου Τιμής για  την Επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Ελευθέριος Κλουβάτος δημιούργησε την «Ανατίναξη Τουρκικής φρεγάτας από τον ελληνικό στόλο κατά τους ναυτικούς αγώνες του 1821» και μελέτησε σε απόλυτη ρεαλιστική μεταφορά το έργο «Ο όρκος στον ναό της Αγίας Λαύρας» του Θεόδωρου Βρυζάκη.

H Ιστορικός Τέχνης  Αννίτα Πατσουράκη που επιμελήθηκε την έκθεση αναφέρει :

«Η σειρά «Ναυμαχίες» του Ελευθέριου Κλουβάτου είναι έργα συγκλονιστικής καταγραφής, με ιστορικές ναυμαχίες και ναυτικές συγκρούσεις. Με απόλυτα ρεαλιστική ερμηνεία και εκπληκτική εμμονή στη λεπτομέρεια, έχουν αποτελέσει τεκμήριο που εντάχθηκε σε άρθρα ιστορικών, αναλυτών και δημοσιογραφικών κειμένων σε καταξιωμένα έντυπα, ιστοσελίδες, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε αναφορές στην Παγκόσμια Ναυτική Ιστορία.

Αναζητά την αλήθεια του γεγονότος με εκφραστική δύναμη, μέσα σε ένα σύνθετο σκηνικό χώρο και φόρμες ενός άριστα καλογραμμένου σχεδίου. Εντυπωσιάζει με τους ανταριασμένους ουρανούς, τολμά εμπλουτισμένους χρωματικούς συνδυασμούς, εκκωφαντικές αντιθέσεις και πηγές φωτός έντονου δυναμισμού.

Προτιμά την προοπτική του βάθους αναδεικνύοντας περίτεχνα τη σύνθεση του είδους «πίνακας μέσα στον πίνακα»..

Μνημειώδεις δημιουργίες που προβάλλουν αισθητικά πεδία έντονης συναισθηματικής φόρτισης και ενισχύουν τα αισθήματα δέους. Ιστορικά γεγονότα που αποτελούν αποταμίευση πολιτισμικού παρελθόντος και μνήμης».

 Η Heavenly Path Art Gallery διαθέτει αίθουσες τέχνης υψηλής αισθητικής, σε ειδικά διασκευασμένο εικονικό περιβάλλον λειτουργικότητας και διεθνών προδιαγραφών.

Διάρκεια έκθεσης : 29 Μαρτίου  – 15 Μαϊου 2021

Διαφήμιση