Διαφήμιση

ΨΩΝΙΑ: Στο 13032 θα στέλνουμε μόνον ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνον το ονοματεπώνυμο μας

Για τις αγορές μας με SMS, στο 13032, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές, όπως διευκρίνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος διευκρίνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων από Δευτέρα οπότε και ξεκινά η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

«Για ψώνια επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά», είπε, μιλώντας στον Σκάι. Έμφαση έδωσε στο τι δεν πρέπει να ξεχνάμε να παίρνουμε στα ραντεβού.

«Χρειάζεται  ταυτότητα, ή διαβατήριο», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «στην επιλογή του click away πληρώνουμε με κάρτα, όχι με μετρητά».

«Δεν λειτουργούν τα shops in shops, outlets, εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά» επανέλαβε.

Επιβλήθηκαν πάνω από 60 εκατ. πρόστιμα

Ο ΓΓ. Εμπορίου δήλωσε ακόμα ότι από την 1ην Ιουλίου 2020 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 8.000.696 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πάνω από 60 εκατ. πρόστιμα. «Ο στόχος δεν είναι οικονομικός, είναι προς συμμόρφωση προς παρότρυνση να τηρηθούν τα μέτρα» τόνισε.

Όπως επισήμανε όποτε λειτούργησαν εν μέσω πανδημίας, «οι επιχειρήσεις επέδειξαν πειθαρχία στην τήρηση των κανόνων, γι’ αυτό και δεν είχαμε και συνωστισμούς μέσα στα καταστήματα».

Ερωτηθείς για τα self test και αν θα γίνουν υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις ο ΓΓ. Εμπορίου δήλωσε ότι υπάρχουν εισηγήσεις των ειδικών, και θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες, ίσως και σήμερα, με ποιο τρόπο θα αξιοποιούν οι επιχειρήσεις τη δυνατότητα αυτή.

Διαφήμιση