Απο ηλιο σε ηλιο: Από Ήλιο σε Ήλιο: Νέα σειρά που αναδεικνύει την ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος

απο ηλιο σε ηλιο — GR news

Η πρεμιέρα της σειράς

Η σειρά “Από Ήλιο σε Ήλιο” έκανε πρεμιέρα στις 2 Μαρτίου 2026 στην ΕΡΤ1, με ώρα μετάδοσης 22:00. Η παραγωγή της σειράς προέρχεται από την ΕΡΤ και βασίζεται στα βιβλία της Μαίρης Κόντζογλου.

Η πλοκή και οι χαρακτήρες

Η πλοκή του επεισοδίου 4 διαδραματίζεται το 1880, όπου οι χαρακτήρες εμπλέκονται σε σημαντικά γεγονότα της εποχής. Ο Δρακούλης προσπαθεί να πείσει τον Ζαννή Κονόμο να παραχωρήσει τα κτήματά του στον Εμίλ Γκρόμαν, ενώ η Κατερινέτα αποδρά από το σπίτι της για να πάει στο πανηγύρι της Παναγιάς.

Επιπλέον, ο Περσέας ανακοινώνει στη μητέρα του την πρόθεσή του να παντρευτεί την Κατερινέτα, προσθέτοντας μια ρομαντική διάσταση στην ιστορία.

Ιστορικά στοιχεία

Η σειρά αναδεικνύει σημαντικά ορόσημα στην ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος, περιλαμβάνοντας την ιστορική απεργία των μεταλλωρύχων το 1916. Αυτή η αναφορά σε πραγματικά γεγονότα προσφέρει μια πιο βαθιά κατανόηση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών της εποχής.

Αποσπάσματα και σχόλια

Ο Κώστας Ανταλόπουλος, ένας από τους χαρακτήρες της σειράς, αναφέρει: «Δεν μπορείς να ανέβεις πατώντας επί πτωμάτων χωρίς να χάσεις κάτι από τον εαυτό σου», προσδιορίζοντας την ηθική διάσταση των επιλογών που κάνουν οι ήρωες.

Μέλλον της σειράς

Η σειρά “Από Ήλιο σε Ήλιο” φαίνεται να έχει προγραμματιστεί για περαιτέρω επεισόδια, με την προσδοκία ότι θα συνεχίσει να εξερευνά τις περιπέτειες των χαρακτήρων της και τις ιστορικές εξελίξεις που τους περιβάλλουν. Details remain unconfirmed.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *