Η παράδοση του παραμυθιού και η επίδραση του ραδιοφώνου στην Τυνησία

ραδιο — GR news

Τι συνέβη

Η Τυνήσια τραγουδίστρια και αφηγήτρια Lamia Bedioui, συνοδευόμενη από τον μουσικό Γιώργο Βουρνά, θα παρουσιάσει την παράσταση “Ιστορίες, παραμύθια και τραγούδια από την παράδοση της Τυνησίας” στο «Δον Σαλόνι Τεχνών» το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026.

Γιατί έχει σημασία

Η αφήγηση ιστοριών και παραμυθιών είναι θεμελιώδης για την πολιτιστική κληρονομιά της Τυνησίας και του αραβικού κόσμου. Ωστόσο, η παράδοση αυτή άρχισε να παρακμάζει στα μέσα του 20ου αιώνα, κυρίως λόγω της εμφάνισης του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, που αντικατέστησαν τους παραμυθάδες στις δημόσιες πλατείες. Η ανεξαρτησία της Τυνησίας το 1956 και οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού της χώρας συνέβαλαν στην περιθωριοποίηση αυτών των παραδοσιακών μορφών τέχνης.

Τι ακολουθεί

Η παράσταση της Lamia Bedioui και του Γιώργου Βουρνά αναμένεται να αναδείξει την αξία της παραδοσιακής αφήγησης και να επαναφέρει στο προσκήνιο την πολιτιστική κληρονομιά της Τυνησίας. Παράλληλα, η ιστορία του παραμυθά Abdel Aziz el Aroui, ο οποίος διατήρησε την αφηγηματική παράδοση μέσω του ραδιοφώνου, υπογραμμίζει τη σημασία των μέσων ενημέρωσης στην πολιτιστική διατήρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *