“Η παράταση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου δεν αίρει κανέναν από τους λόγους που έχουν προκαλέσει την εναντίωση των σπουδαστών-τριων,” δήλωσε εκπρόσωπος των σπουδαστών, αναδεικνύοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
Η κινητοποίηση των σπουδαστών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου είναι προγραμματισμένη για αύριο στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς ζητούν να γίνουν δεκτοί οι εκπρόσωποί τους στη διαδικασία διαβούλευσης.
Το νομοσχέδιο που προτείνει ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ψηφίζεται στη Βουλή με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας. “Εμείς φέρνουμε 14 τομές στη γραφειοκρατία, εσείς (σ.σ. η αντιπολίτευση) θα μείνετε με άρνηση, τον μηδενισμό και τον ισοπεδωτισμό,” πρόσθεσε ο Χατζηδάκης, απαντώντας στις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε το νομοσχέδιο, ενώ οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ το καταψήφισαν, εκφράζοντας τις διαφωνίες τους σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές.
Επιπλέον, η Βουλή προγραμματίζει να διαβιβάσει τη διαδικασία για την άρση ασυλίας 11 βουλευτών στον πρόεδρο της επιτροπής Δεοντολογίας, ενώ η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια.
Η παράταση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τη στάση των σπουδαστών, οι οποίοι συνεχίζουν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στην εκπαίδευση.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς οι σπουδαστές επιμένουν στην ανάγκη εκπροσώπησης και διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας.
Details remain unconfirmed.